Melk informatie

 

Lekkere Belgische melk, bij je thuis geleverd!

Onze Melk

Onze melk is niet verkrijgbaar in de supermarkten, is top kwaliteit en echt Belgisch!

Wij horen vaak van families, waar we leveren, dat ze dachten dat echte lekkere & kwalitatieve melk, enkel nog een herinnering uit het verleden was. Ze vertellen ons, dat ze opnieuw echt kunnen genieten van een glas heerlijke melk. Met onze melk, kan je terug genieten van al het goeds en het beste dat melk te bieden heeft!

Onze Koeien

Onze koeien kunnen minstens gedurende 4 maanden/jaar en 6 uren per dag op de weide vertoeven, waar ze natuurlijk kunnen grazen. Dit omdat bij onze melkveehouders nog “weidegang” wordt toegepast. Als onze koeien in de stal staan, zoals in de winter, kunnen ze vrij rond lopen. 

Onze boeren zetten zich elke dag in voor onze koeien zo goed mogelijk te verzorgen, zodat ze steeds een top gezondheid hebben en hun stallen heel proper onderhouden zijn. Het lievelingseten van onze koeien is sappig vers weidegras en in de winter maïs, dat zelf is gezaaid en gemaaid door de boer.

Onze Melkveehouders

Onze lokale Belgische melkveehouders, hebben een familiaal karakter en zijn allen gelegen in een straal van maximum 100km rond de Inex productievestiging in Bavegem, Oost-Vlaanderen. Dit zorgt ervoor dat de rauwe verse melk zo vlug mogelijk haar thermische en kwaliteitsbehandelingen kan ondergaan en de transport afstand minimaal blijft.

Omdat Inex en wijzelf vinden dat niet alleen de kwaliteit maar ook de omgeving en de manier waarop melk wordt verkregen belangrijk is, zijn alle melkveehouders IKM (Integrale Kwaliteitszorg Melk) gecertificeerd. Het IKM certificaat staat garant dat de goede landbouwpraktijken op de boerderij worden toegepast. Alle melkveehouders nemen deel aan de duurzaamheidsmonitoring, zodat Inex een beeld kan krijgen op welke duurzame manier de melk wordt geproduceerd.

Inex = Top zuivel producten van Belgische bodem.

De rauwe melk wordt door Inex in Bavegem, Oost-Vlaanderen, gewogen, gecontroleerd, gezuiverd en behandeld om bewaard te worden. Inex is een familie bedrijf van de 4degeneratie, met als hoofddoel gezonde producten efficiënt en in gebruiksvriendelijke verpakking te produceren. Zo is Inex al lang bezig met suiker reductie in de voeding. Minder zoet is even lekker! Ze hebben ook zelf lactose-arme melk ontwikkelt.

De Melk Behandeling

De rauwe melk die van bij de boer komt heeft de meeste smaak, maar kan slechts 2 dagen bewaard worden in de koelkast. Om de bacteriën in de rauwe melk te doden en hem bijgevolg langer goed te houden wordt de melk in een kuip gegoten en verhit. Dit gebeurt maar heel kort zodat de melk zijn smaak en voedingsstoffen niet verliest.

Onze melk producten die we leveren is ofwel gesteriliseerde of UHT melk.

Steriliseren

De melk is heel kort verhit tot 110 à 120 °C. Deze melk kan ongeopend een 6-tal maanden lang bewaard worden op kamertemperatuur.

UHT melk

De melk is heel kort verhit tot 135 à 150 °C, gesteriliseerd op Ultra Hoge Temperatuur. Deze melk kan ongeopend een 6-tal maanden lang bewaard worden op kamertemperatuur.